DOUWE EGBERTS SENSEO® KAFFEPUDER

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

 

1. KAFFEMASKINESPØRGSMÅL

Hvis du har spørgsmål vedr. SENSEO® kaffemaskinen, beder vi dig kontakte Philips enten på tlf. 35 44 41 30 eller via dette link.


1. HVILKET MATERIALE ER SENSEO® PUDERNE LAVET AF OG ER DE BLEGET MED KLOR?

Senseo® puderne er lavet af almindelige papirfibre, men også af ca. 25% plastik for at muliggøre forsegling. Der er arbejdet længe på den optimale rumfylde, diameter, runding samt hullerne i filteret. Alt sammen for at kunne trække den helt perfekte smag ud af bønnerne. Senseo®puderne er ikke klorbleget. I stedet har man brugt ilt til at blege dem.

2. ER SENSEO® KAFFE FORMALET KAFFE?

Ja, men kaffen til Senseo® puderne er finere formalet end almindelig kaffe. Kaffen er desuden mere ensartet formalet af hensyn til den specielle bryggemetode.

3. HVORDAN SIKRES FRISKHEDEN AF SENSEO® KAFFEN?

Senseo® kaffeposen er lavet af plastik med et meget tyndt lag af aluminium for at yde en god beskyttelse mod iltning af kaffen. Iltning forringer kaffens smag. For at bevare kaffearomaen i posen over en længere periode, er Senseo® puderne pakket  under kvælstof i en beskyttet atmosfære. Denne proces er  fuldstændig uskadelig for menneskers helbred, idet kvælstof er den største del af den luft vi indånder.

4. HVOR MEGET KOFFEIN ER DER I SENSEO® PUDERNE?

 • Medium Roast: Mellem 70 og 90 mg pr. 100 ml.
 • Dark Roast: Mellem 70 og 90 mg pr. 100 ml.
 • Colombia: Mellem 70 og 90 mg pr. 100 ml.
 • Brazil: Mellem 70 og 90 mg. pr. 100 ml.

Dette er gennemsnitsmængder og koffeinindholdet kan variere afhængigt af de naturlige koffeinvariationer i kaffebønnerne.

6. ER SENSEO® DECAF 100% KOFFEINFRI?

Koffeinfri kaffe er ikke 100% fri for koffein. I henhold til EU's fødevarelove skal det resterende koffeinniveau - efter at koffeinen er fjernet - være under 0,1% af tørvægten af den ristede kaffe. I praksis er det ikke noget problem at nå et sådant lavt koffeinindhold.

7. ER DER OLIE ELLER KOLESTEROL I SENSEO® KAFFE?

Kaffe indeholder ikke kolesterol, men den indeholder olie. Kaffeolie indeholder sammensætninger, som kan øge kolesteroltallet. Brug af kaffefilter ved brygning af kaffe filtrerer olien fra. Ved drypfilter-brygning (kaffe-maskinebrygning) er denne filtrering meget effektiv og efterlader stort set ikke nogen olier. I Senseo® pude-systemet er denne proces stadig effektiv, men en smule ringere end drypfilterbrygning. Derfor, når du bruger Senseo® puder, vil du få lidt olier i kaffen, men i sammenligning med andre bryggemetoder, som f.eks. stempelkande, er der tale om en mindre mængde.

8. ER SENSEO® PUDERNE MILJØVENLIGE?

På grund af den specielle bryggemetode er det nødvendigt, at kaffen er pakket ind i en pude. Puderne kan efter brug smides ud som kompostaffald*. Den tomme kaffepose smides ud som almindeligt affald.

*Selve det papir, som Senseo® puden er lavet af, er ikke kompostvenligt pga. for højt plastikindhold (ca. 25% for at muliggøre forsegling af den enkelte Senseo®pude). Men kombinationen af kaffe + papir kan komposteres.

9. HVORDAN OPBEVARER JEG BEDST MINE SENSEO® PUDER?

Vi anbefaler, at Senseo® puderne opbevares i en lufttæt beholder/tætlukket pose og at de anvendes indenfor 2 uger efter åbning. Opbevar gerne puderne i køleskab.

10. HVORMAN ML ER DER I EN KOP SENSEO® KAFFE?

Der er 122 ml +/- 8 ml kaffe pr. kop. Hertil kommer skummet.

11. HVILKE SENSEO® VARIANTER FINDES DER?

P.t. findes der følgende Senseo® varianter:

 • Classic
 • Strong
 • Extra Strong (kun i Netto)
 • Decaf
 • Intense Classic
 • Intense Forte
 • Brazil
 • Colombia
 • Kenya
 • Café Noir
 • Merrild
 • Hot Choco
 • Cappuccino
 • Cappucino Choco
 • Café Latte

Senseo® sortimentet kan variere i butikkerne og det er derfor ikke sikkert, at du kan finde alle varianter på hylden. Men spørg i butikken.

12. KOMMER DER ANDRE SENSEO® VARIANTER?

Vi arbejder løbende med udvikling og lancering af nye varianter af Senseo®puderne, så hold øje med hjemmesiden.

13. HVORDAN ER DET CREMEDE SKUMLAG LAVET/ER DER MÆLK ELLER FLØDE I SENSEO® PUDERNE?

Nej, der er hverken mælk eller fløde i Senseo® puderne. Den cremede overflade/skumlaget bliver dannet ved det tryk, hvormed kaffen brygges (2,4 bar).

14. HVAD ER FORSKELLEN PÅ SENSEO® KAFFE OG ESPRESSOKAFFE?

Senseo® kaffe er ikke en espresso-kaffe. Forskellen ligger i: Formalingen (meget fin for en espresso-kaffe og middel for Senseo® kaffe).

Vandmængden (meget lidt vand til en espresso og 122 ml til Senseo®).

Det tryk, der anvendes til brygning af kaffen (ca. 15 bar til en espresso og 2,4 bar til Senseo® kaffe.

Det smagsmæssige resultat er derfor meget forskelligt og Senseo® kaffe er ikke så stærk som en espresso-kaffe.

Er Merrild Senseo® kaffe ikke meget dyrere and almindelig formalet kaffe?

15. ER SENSEO® KAFFE IKKE MEGET DYRERE END ALMINDELIG FORMALET KAFFE?

Hvis man regner med en normal dosering, får man ca. 70-80 kopper kaffe ud af en pose med 500 g kaffe. Men i realiteten overdoserer man ofte, når man blot skal lave et par kopper kaffe på en almindelig kaffemaskine. Man skal endvidere lægge kaffefilterets pris til prisen på en kop kaffe, der tilberedes på en traditionel kaffemaskine. Resultatet bliver, at prisforskellen mellem en kop Senseo® og en traditionel kop filterkaffe er rimelig. Desuden går der ofte meget kaffe til spilde, når man brygger filterkaffe.

16. KAN JEG BRUGE EN SENSEO® PUDE, HVOR SIDSTE HOLDBARHEDSDATO ER OVERSKREDET?

Når holdbarheden er udløbet, forringes kaffens smag og aroma, men kaffen er ikke sundhedsskadelig.

17. KAN EN SENSEO® PUDE ANVENDES FLERE GANGE?

Nej, en Senseo® pude bør ikke anvendes flere gange, da kaffen efter brug første gang vil miste sine aromatiske kvaliteter, sin friskhed, den vil være flad, vandagtig og bitter og give en uharmonisk smag. Ydermere klumper de våde kaffepartikler sig sammen i puden og med tiden vil dette kunne skade maskinen.

18. HVORDAN PÅVIRKER KALKINDHOLDET I VANDET SMAGEN AF SENSEO® KAFFE?

I modsætning til almindelig ristet kaffe er der ikke så stor forskel på smagen af Senseo® kaffe i områder med højt kalkindhold i forhold til områder med lavt kalkindhold. Dette skyldes den særlige bryggemetode og aromaerne i Senseo®kaffe. Nogle vil dog kunne smage en forskel. Højt kalkindhold vil typisk betyde en mindre syrlig og lidt fladere smag. I områder med lavt kalkindhold bliver smagen til gengæld mere syrlig.

Hvis man synes, at smagen er for kraftig i et område med højt kalkindhold, kan man med fordel prøve en lysere ristet variant (f.eks. Brazil i stedet for Classic).

Hvis man synes, at smagen er for mild i et område med lavt kalkindhold, kan man med fordel prøve en lidt mørkere ristet variant (f.eks. Strong i stedet for Classic).


MASKINE

HAR DU BRUG FOR HJÆLP?

Spørgsmål? Kontakt os

  MASKINER: 35 44 41 30

  KAFFE: 79 31 31 31