Flat white kaffe opskrift - Hvad er en flat white lavet af?

Denne lette opskrift på en flat white kaffe sikrer dig en cremet og smagfuld kaffedrik. Vi har i denne opskrift valgt at bruge en SENSEO® Extra Strong, da det tilføjer et ekstra lag cremethed til kaffen.

Flat white bliver ofte forvekslet med en café latte – og med god grund. Disse to kaffe-drikke er meget ens med hensyn til ingredienser og tilberedning. Den største forskel er, at café latte bliver lavet ved brug af varm mælk og med skum på toppen, hvorimod en flat white laves med dampet mælk.

Teknisk set er en flat white kaffe lavet med mikrobobler, hvilket giver kaffedrikken sin velkendte tekstur. Derudover har den kun et tyndt lag mælk på toppen. Mælkelaget er typisk kun omkring 0,5 centimeter på en flat white, mens en café latte typisk har mere. Det er også grundet dette flade lag mælk, at drikken kaldes for ”flat white” eller ”flad hvid” på dansk.

Portion størrelse: 1 kop kaffe

Forberedelsestid: 2 minutter

Tilberedningstid: 2 minutter

Total tid: 4 minutter

Køkkenredskaber:

  • SENSEO® Switch Premium

Ingredienser:

  • 1 kop SENSEO® Extra Strong
  • 100 ml mælk

Anvisning:

  1. Bryg en kop SENSEO® Extra Strong (120 ml).
  2. Steam mælken til skum ved brug af en mælkedamper. Mens mælken skummer, tager du en ske og ”folder” mælken ned fra bunden til toppen. Dette sikrer dig en rig og cremet konsistens.
  3. Hæld langsomt mælk i kaffen, indtil der er præcis 0,5 centimer dampet mælk ovenpå.

Noter:

Hvis du ønsker, kan du også vælge at bruge en plantebaseret mælk, som mandelmælk eller havremælk.

Kalorier: 38

Køb SENSEO® produkter til denne kaffeopskift

FLERE KAFFEOPSKRIFTER

Cortado kaffeopskrift med honning og vaniljesirup

Denne opskrift på Cortado kaffe er lavet med mælk, honning- og vaniljesirup. Dette gør det til en sødere kaffe, end en almindelig Cortado kaffe. Den mest klassiske Cortado kaffe bliver nemlig lavet ved hjælp af SENSEO® Gold og med kun et strejf af mælk.

Kaffeopskrift på Almond Ginger Cappuccino

Giv din cappuccino et ekstra ‘kick’ med et strejf af ingefær. Den krydrede ingefær er perfekt til det bløde skum og den robuste kaffesmag.

Opskrift på iskaffe med karamel og banan

Iskaffe er lækkert i sig selv, men hvis du gerne vil gøre smagsoplevelsen mere personlig, kan du bruge nogle af dine egne yndlingsingredienser i iskaffen. Der er mange ingredienser, der kan bruges i iskaffe, såsom chokolade, banan, karamel og forskellige sirupper.